Schuifpui

Om aan de achterzijde van de woning te zorgen voor veel licht en een scheiding tussen tuin en huis zo klein mogelijk te maken wordt vaak een schuifpui gebruikt. Een schuifpui is het midden tussen een wand en een deur. Gezien het grote oppervlak en gewicht is een schuifpui in een rails geplaatst die ervoor zorgen dat openen en sluiten geen probleem is. Een goede schuifpui zorgt voor een drempelloze doorgang tussen woning en tuin. Schuifpuien zijn er in verschillende soorten en maten.

Hefschuifpui

Wilt u echt buiten wonen dan is een hefschuifpui een zeer goede optie. Een meersporige hefschuifdeuren kan tot tweederde van de ruimte compleet geopend worden. Het werkt op de volgende wijze. Bij het openen wordt het schuifelement licht omhoog getild waardoor u soepel en geruisloos de schuifdeuren open laat rollen en weer sluit. Door minimale weerstand is slijtage praktisch nihil. Bij het sluiten zet het mechanische loopsysteem beide elementen stevig tegen de dichtingen, zodat er betere overloop is. Op hefschuifpui kopen vindt u hier meer informatie over.

Kiepschuifpui

Schuifpuien zorgen voor een extra ruimtelijk effect. Huis en tuin lijken één te worden. Alle schuifpuien worden in een aparte afdeling gemaakt. Speciaal naar de wensen van de klant. U kunt kiezen voor een kiepschuifpui of een hefschuifpui, in aluminium of kunststof, 4-delig, 3-delig of 2-delig (soms ook zelfs 6-delig). Uitgevoerd in bijna elke gewenste kleurcombinatie of zelfs in uw huisstijlkleuren.

Parallelschuifdeur

Dit is een goed alternatief als het om kleinere afmetingen gaat. De slanke profielen zorgen voor een elegante schuifdeur.