Keurmerken

Politie keurmerk Veilig Wonen
Kozijnen en ook deuren met het Politie Keurmerk Veilig Wonen zijn beter bestand tegen inbraak. De eisen zijn vastgelegd in het Politiekeurmerk dat werkt met een 100-puntensysteem om de mate van inbraakwerendheid vast te leggen. De score (0-99) geeft de vermindering van de kans op inbraak aan.

Meer informatie: www.politiekeurmerk.nl

FSC Keurmerk
Forest Stewardship Council (FSC) verleent haar keurmerk aan hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Houten kozijnen, ook gevingerlast, gelamineerd of van hout met duurzaamheidklasse 1 of 2, zijn in toenemende mate met FSC keurmerk te koop.

Komo keurmerk
Het keurmerk is een kwaliteitskeurmerk en legt geen nadruk op milieuaspecten. Kozijnen kunnen voorzien zijn van het KOMO-certificaat nr. K4003 (voor de kozijnprofielen) en het KOMO-attest-met-certificaat nr. K4308 (voor het totale kozijn, inclusief hang- en sluitwerk en EPDM afdichtingen). Montagekozijnen met een KOMO-certificaat voldoen onder andere aan demontage-eisen.

Meer informatie: www.komo.nl

VMRG keurmerk
Leden van de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) voldoen aan kwaliteitseisen en -adviezen en mogen het VMRG-keurmerk voeren. Alle leden en partners zijn aangesloten bij de Stichting Alu-Eco.

Aluminium kozijnen met VMRG-keurmerk hebben een thermische onderbreking om energieverlies tegen te gaan. Ze voldoen aan eisen op het vlak van inbraakbeveiliging en blijven gegarandeerd lang goed en mooi. Aluminium dat tijdens fabricage, sloop of renovatie vrijkomt, wordt hergebruikt.

Meer informatie: www.vmrg.nl