Glas

Isolatieglas

Standaard zit er in kozijnen tegenwoordig dubbelglas met een buitenruit van 5mm, een spouw van 15mm en een binnenruit van 4mm. Bij grotere maten moet worden gekozen voor een andere opbouw waar een glaszetter uiteraard op let. Condens aan de binnenzijde is niet meer mogelijk (mits goede ventilatie).

HR+/HR++

HR++ is een extra zuinige soort glas doordat zich in de spouw gasvulling (argon) bevindt. Door de hoge isolatiewaarde is de binnenruit stukke warmer als de buitenruit en kan er in de ochtenduren condens ontstaan op de buitenruit. Ook houd HR++ glas nog eens 10% extra meer licht tegen ten opzichte van standaard isolatieglas waarbij dit op 20% ligt. De U-waarde: 1,2 W/m2-k tot zelfs 0,9 W/m2-k.

Glas en lood

Het is het mogelijk om oude ramen waar glas en lood in verwerkt zit te verwerken in dubbelglas. Zodat de nostalgie van uw kozijnen met het glas en lood voor een lange tijd gewaarborgd blijft.

Glas-in-lood is een kwetsbaar onderdeel van de buitengevel van een gebouw. Het vaak dunne glas is een geliefd object voor vandalen. Het is tevens onderhevig aan chemische aantasting zoals condens en regen, aan mechanische aantasting zoals hagel en wind en aan biologische aantasting zoals algen en uitwerpselen. En uiteraard aan natuurlijke veroudering. Beschermende maatregelen zijn daarom soms noodzakelijk om glas-in-lood te behouden of te behoeden voor verdere schade.