Deuren

Openslaande / Binnen- en buitendeuren

Een voordeur bepaalt voor een belangrijke mate de uitstraling van uw woning. Niet alleen de uitstraling is bepalend, maar warmte, geluidsisolerende en onderhoudsvriendelijke kwaliteiten bepalen welke deur voor u geschikt is.

U heeft de keuze uit kunststof en hardhout deuren. Alle deuren zijn in vele kleuren en profielen verkrijgbaar.

Balkondeuren / terrasdeuren in de volgende uitvoering

  • Enkele draaideur: een naar binnen of naar buiten draaiende deurvleugel, afgehangen aan de zijstijl links of rechts.
  • Enkele doordraaiende deur: een naar binnen én naar buiten draaiende deurvleugel, afgehangen aan de zijstijl links of rechts.
  • Stolpdeur: twee naar binnen of naar buiten draaiende deurvleugels, die in gesloten toestand via stolp- of tongnaald in elkaar grijpen.
  • Dubbele doordraaiende deur: twee naar binnen én naar buiten draaiende deurvleugels.

Openslaande deuren

Openslaande deuren zorgen ervoor dat er op een nostalgisch uitziende manier een grote doorgang word gecreëerd, veel mensen maken de afweging tussen een modern uitziende hefschuifpui of ouderwets uitziende openslaande deuren. Bijvoorbeeld openslaande deuren met onderin een vorstwering en roederen in het glas geven een hele mooie ouderwetse uitstraling.

Binnen of buitendraaiende (openslaande) deuren

Deuren die naar binnen draaien hebben het voordeel dat de mooie verdiepte kant van het kozijn aan de buitenkant te zien is. Ook kan er bij openslaande deuren gekozen worden om de stolpdeur van een ventilatie kiepstand te voorzien en de scharnieren zitten niet aan de buitenkant wat in principe inbraakgeveiliger is.